Wat wilden we bereiken in 2017?

MFG’s in de kernen

Toekomstbeeld 2018

In 2018 zijn er ook in Swifterbant zorgwoningen voor ouderen nabij het centrum gerealiseerd en zijn maatschappelijke voorzieningen en bibliotheek gecombineerd op een locatie. Samen met de inwoners van Biddinghuizen zijn plannen gemaakt en wordt uitvoering gegeven aan het realiseren van MFG fase 2. Het MFG is uitgebreid met vernieuwde voorzieningen voor welzijnsactiviteiten en sport. Streven is dat hier voor elke inwoner van Biddinghuizen iets te vinden en te beleven is. Welzijnsactiviteiten, onderwijs en sport zijn gecentraliseerd: Bibliotheek, sportzaal, basisscholen en het dorpshuis liggen bij elkaar. De multifunctionele accommodaties worden door de instellingen, organisaties en inwoners samen beheerd en geëxploiteerd.

Sportbeleid

Toekomstbeeld 2018

We streven er naar het sport- en beweegaanbod uit te breiden. We hebben in 2018 meer mensen die deelnemen aan sport en beweegactiviteiten dan ooit te voren. Door mensen meer te laten bewegen blijven zij vitaal en gezond, waardoor ze langer zelfredzaam zijn. We hebben de samenwerking tussen organisaties op het gebied van sport, onderwijs en welzijn verbeterd. Tot slot beschikt Dronten in 2018 over (nog steeds) vitale en zelfstandige sportverenigingen die voor vragen en advies terecht kunnen bij het nog te ontwikkelen sportinformatiepunt in de gemeente Dronten.

Burgerparticipatie in de openbare ruimte

Toekomstbeeld 2018

In 2018 vinden inwoners, bedrijven en instellingen participeren in de openbare ruimte normaal. De wegen naar de gemeentelijke organisatie zijn eenvoudig te vinden. Het speelveld is bepaald en de rol van de overheid is gemarkeerd. Inwoners weten wat wel en niet mogelijk is en wat zij kunnen verwachten van de gemeente Dronten en waar de ruimte ligt voor hun initiatieven. Via het platform van wijk- en buurtbeheer (fysiek en sociaal) moeten de eerste signalen vanuit de samenleving opgevangen worden. In 2014 is gestart met een pilot om inwoners de openbare ruimte te laten schouwen via de app Burgerschouw. De eerste resultaten zijn veelbelovend. De komende jaren nemen meer inwoners deel aan deze vorm van kwaliteitsbeoordeling van de openbare ruimte. Daarnaast dienen de inwoners hun meldingen omtrent de openbare ruimte op een eenvoudige wijze te kunnen blijven doen.

Kunst, cultuur en welzijn

Toekomstbeeld 2018

In 2018 hebben inwoners samen met instellingen een nieuw perspectief op het gebied van kunst, cultuur en welzijn gecreëerd. De betrokkenheid van de inwoner is vergroot. Dit komt tot uiting in de inhoudelijke bijdrage: inwoners worden betrokken bij wat er wordt aangeboden op het terrein van kunst, cultuur en welzijn. Dit heeft een positief effect op het bezoek en bezetting van de diverse Kunst, cultuur en welzijnsactiviteiten.